Ana içeriğe atla

Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gramorta yağlı dana kıyma
  • 1 adetyumurta
  • 1 adetorta boy kuru soğan
  • 2 dilimbayat ekmek içi
  • 2 yemek kaşığısüt
  • 1 dişsarımsak
  • 1/4 demetmaydanoz
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1/2 çay kaşığıkimyon
  • 1/2 çay kaşığıkarışık köfte baharatı (arzuya göre)

    Köfteleri kızartmak için:

  • 4 yemek kaşığıayçiçek yağı

Anne Köftesi Tarifinin Püf Noktası

Orta yağlı dana kıymayı; damak tadınıza göre bir miktar kuzu kıymayla karıştırabilir, iki kez çektirebilirsiniz.Kıymanın ağırlığını almak için; 1/2 adet rendelenmiş limon kabuğu, köftelerin kabarması için 1/2 çay kaşığı karbonat, daha yumuşak köfteler için 2 yemek kaşığı kadar su ekleyebilirsiniz. Karbonatı çok fazla eklememeye dikkat edin, aksi takdirde köfteleriniz sertleşir.Rendelenmiş soğanı sıktıktan sonra suyunu kullanmadan da köfte hazırlayabilir, yumurta eklemediğiniz köfteleri bir gün boyunca dinlendirdikten sonra da pişirebilirsiniz. Uzun süre dinlenen köfte çok daha lezzetli olur.

Anne Köftesi Tarifinin Pişirme Önerisi

Köfteleri arzu ettiğiniz şekillerde hazırlayabilirsiniz.

Anne Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Köfte harcını hazırlamak için; kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları minik küpler halinde doğrayın.
  2. Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Bayat ekmek içlerini sütle ıslattıktan sonra elinizle sıkın.
  3. Tercihe göre iki kez çekilmiş orta yağlı dana kıymayı karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kuru soğan, sarımsak küpleri, yumurta ve sütle ıslatılmış ekmek içlerini ekleyin.
  4. İncecik kıyılmış maydanoz yaprakları, tuz, karabiber, kimyon ve karışık köfte baharatını katın.
  5. Köfte harcını özleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika yoğurun. Üzerini streç filmle kapladığınız köfte harcını buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
  6. Buzdolabında bekleyen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Avuç içinizde yuvarladığınız köftelerin üzerine bastırarak şekil verin.
  7. Ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri, arkalı önlü ters çevirerek kısık ateşte pişirin.
  8. Renk alan kuru köfteleri, sıcak olarak servis tabağına alın. Arzu ettiğiniz soslar ya da salatayla birlikte servis edin.

Anne Köftesi Tarifinin Servis Önerisi

Köfteleri, yoğurtlu dip sos karışımıyla servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sığacık'ta ki Tusunamiyi Dünya Bayrak Medya'dan İzledi...

Ekmek Pizza Tarifi İçin Malzemeler 1 adet bayat ekmek (yatay olarak iki eşit parçaya bölünmü Ekmek sosu için: 4 adet orta boy domates 2 yemek kaşığı domates salçası 2 silme tatlı kaşığı fesleğen 1 çay kaşığı kekik 2 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) Pizza üstü için: 100 gram mozzarella peyniri 100 gram sucuk 100 gram salam 100 gram jambon 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 100 gram beyaz peynir 2 yemek kaşığı doğranmış siyah zeytin Ekmek Pizza Tarifinin Püf Noktası Pizzamız sarı buğday ekmeğiyle çok daha lezzetli oluyor.Pizzayı dilediğiniz malzemeleri ekleyerek daha de zenginleştirebilir, malzeme listesinde yer alan ürünleri arzu ettiğiniz miktarlarda kullanabilirsiniz. Ekmek Pizza Tarifinin Pişirme Önerisi Yeşil çarliston biber de pizzaya çok yakışıyor. Ekmek Pizza Tarifi Nasıl Yapılır? Pizza sosunu hazırlamak için; kabuklarını soyduğun...