Ana içeriğe atla

Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gramorta yağlı dana kıyma
  • 1 adetyumurta
  • 1 adetorta boy kuru soğan
  • 2 dilimbayat ekmek içi
  • 2 yemek kaşığısüt
  • 1 dişsarımsak
  • 1/4 demetmaydanoz
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1/2 çay kaşığıkimyon
  • 1/2 çay kaşığıkarışık köfte baharatı (arzuya göre)

    Köfteleri kızartmak için:

  • 4 yemek kaşığıayçiçek yağı

Anne Köftesi Tarifinin Püf Noktası

Orta yağlı dana kıymayı; damak tadınıza göre bir miktar kuzu kıymayla karıştırabilir, iki kez çektirebilirsiniz.Kıymanın ağırlığını almak için; 1/2 adet rendelenmiş limon kabuğu, köftelerin kabarması için 1/2 çay kaşığı karbonat, daha yumuşak köfteler için 2 yemek kaşığı kadar su ekleyebilirsiniz. Karbonatı çok fazla eklememeye dikkat edin, aksi takdirde köfteleriniz sertleşir.Rendelenmiş soğanı sıktıktan sonra suyunu kullanmadan da köfte hazırlayabilir, yumurta eklemediğiniz köfteleri bir gün boyunca dinlendirdikten sonra da pişirebilirsiniz. Uzun süre dinlenen köfte çok daha lezzetli olur.

Anne Köftesi Tarifinin Pişirme Önerisi

Köfteleri arzu ettiğiniz şekillerde hazırlayabilirsiniz.

Anne Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Köfte harcını hazırlamak için; kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları minik küpler halinde doğrayın.
  2. Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Bayat ekmek içlerini sütle ıslattıktan sonra elinizle sıkın.
  3. Tercihe göre iki kez çekilmiş orta yağlı dana kıymayı karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kuru soğan, sarımsak küpleri, yumurta ve sütle ıslatılmış ekmek içlerini ekleyin.
  4. İncecik kıyılmış maydanoz yaprakları, tuz, karabiber, kimyon ve karışık köfte baharatını katın.
  5. Köfte harcını özleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika yoğurun. Üzerini streç filmle kapladığınız köfte harcını buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
  6. Buzdolabında bekleyen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Avuç içinizde yuvarladığınız köftelerin üzerine bastırarak şekil verin.
  7. Ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri, arkalı önlü ters çevirerek kısık ateşte pişirin.
  8. Renk alan kuru köfteleri, sıcak olarak servis tabağına alın. Arzu ettiğiniz soslar ya da salatayla birlikte servis edin.

Anne Köftesi Tarifinin Servis Önerisi

Köfteleri, yoğurtlu dip sos karışımıyla servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sığacık'ta ki Tusunamiyi Dünya Bayrak Medya'dan İzledi...

Jambonlu Ekmek Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler 10 dilim ekmek 1 adet sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 10 dilim jambon 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 yemek kaşığı incecik kıyılmış maydanoz 1/2 çay kaşığı karabiber Jambonlu Ekmek Dilimleri Tarifinin Püf Noktası Sıcak sıcak yenmelidir. Jambonlu Ekmek Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır? Tost makinesinde ekmek dilimlerinin sadece bir tarafını kızartın. Sonrasında kenara alın. Ters çevirip kızarmış taraflarına ortadan ikiye kesilmiş sarımsak ve zeytin yağını sürün. Ekmek dilimleri üzerine sırasıyla; jambon dilimlerini yerleştirin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri, incecik kıyılmış maydanozu ve karabiberi serpiştirin. Yeniden tost makinesine dizdiğiniz ekmekleri, kaşar peyniri eridiğinde afiyetle yiyin.