Ana içeriğe atla


Ekmek Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adetbayat ekmek (yatay olarak iki eşit parçaya bölünmü

    Ekmek sosu için:

  • 4 adetorta boy domates
  • 2 yemek kaşığıdomates salçası
  • 2 silme tatlı kaşığıfesleğen
  • 1 çay kaşığıkekik
  • 2 çay kaşığıtuz
  • 1 yemek kaşığıtereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)

    Pizza üstü için:

  • 100 grammozzarella peyniri
  • 100 gramsucuk
  • 100 gramsalam
  • 100 gramjambon
  • 100 gramrendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 grambeyaz peynir
  • 2 yemek kaşığıdoğranmış siyah zeytin

Ekmek Pizza Tarifinin Püf Noktası

Pizzamız sarı buğday ekmeğiyle çok daha lezzetli oluyor.Pizzayı dilediğiniz malzemeleri ekleyerek daha de zenginleştirebilir, malzeme listesinde yer alan ürünleri arzu ettiğiniz miktarlarda kullanabilirsiniz.

Ekmek Pizza Tarifinin Pişirme Önerisi

Yeşil çarliston biber de pizzaya çok yakışıyor.

Ekmek Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pizza sosunu hazırlamak için; kabuklarını soyduğunuz domatesleri iri küpler halinde doğrayın.
  2. Domates salçası, kekik, fesleğen ve tuz ilave ettiğiniz domates küplerini mutfak robotunda püre haline getirin.
  3. Hazırladığınız sosu, yatay olarak kestiğimiz ekmeklerin üzerine sürün. Kenarlarına da biraz oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı dokundurmayı unutmayın.
  4. Sırayı bozmayacak şekilde; mozzarella peyniri, sucuk, salam, jambon dilimleri, rendelenmiş kaşar peyniri ve doğranmış siyah zeytini ekmek dilimleri üzerine serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürün ve üstündeki kaşar peyniri kızarmaya başlayana kadar (hafif renk değiştirecek) pişirin.
  6. Daha sonra dışarı çekip üzerine ufaladığınız beyaz peyniri serpiştirin ve tekrar fırına sürün. Beyaz peynir eridiğinde pizzanız olmuş demektir.
  7. Bayat ekmek dilimlerini değerlendirerek hazırladığınız ekmek pizzaları, sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sığacık'ta ki Tusunamiyi Dünya Bayrak Medya'dan İzledi...

Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler 600 gram orta yağlı dana kıyma 1 adet yumurta 1 adet orta boy kuru soğan 2 dilim bayat ekmek içi 2 yemek kaşığı süt 1 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı kimyon 1/2 çay kaşığı karışık köfte baharatı (arzuya göre) Köfteleri kızartmak için: 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı Anne Köftesi Tarifinin Püf Noktası Orta yağlı dana kıymayı; damak tadınıza göre bir miktar kuzu kıymayla karıştırabilir, iki kez çektirebilirsiniz.Kıymanın ağırlığını almak için; 1/2 adet rendelenmiş limon kabuğu, köftelerin kabarması için 1/2 çay kaşığı karbonat, daha yumuşak köfteler için 2 yemek kaşığı kadar su ekleyebilirsiniz. Karbonatı çok fazla eklememeye dikkat edin, aksi takdirde köfteleriniz sertleşir.Rendelenmiş soğanı sıktıktan sonra suyunu kullanmadan da köfte hazırlayabilir, yumurta eklemediğiniz köfteleri bir gün boyunca dinlendirdikten sonra da pişirebilirsiniz. Uzun s
Jambonlu Ekmek Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler 10 dilim ekmek 1 adet sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 10 dilim jambon 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 yemek kaşığı incecik kıyılmış maydanoz 1/2 çay kaşığı karabiber Jambonlu Ekmek Dilimleri Tarifinin Püf Noktası Sıcak sıcak yenmelidir. Jambonlu Ekmek Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır? Tost makinesinde ekmek dilimlerinin sadece bir tarafını kızartın. Sonrasında kenara alın. Ters çevirip kızarmış taraflarına ortadan ikiye kesilmiş sarımsak ve zeytin yağını sürün. Ekmek dilimleri üzerine sırasıyla; jambon dilimlerini yerleştirin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri, incecik kıyılmış maydanozu ve karabiberi serpiştirin. Yeniden tost makinesine dizdiğiniz ekmekleri, kaşar peyniri eridiğinde afiyetle yiyin.