Ana içeriğe atla

Bayat Ekmek Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane bayat veya kurumuş ekmek
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 tane yumurta ( Köfte birbirini tutmazsa 3 de koyabilirsiniz)
  • Pul biber, tuz, kimyon, maydanoz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Üzerine;
  • Yoğurt, sarımsak, pul biber, yağ

Bayat Ekmek Mantısı Tarifi Yapılışı

Ne yazık ki ülkemizde yılda ortamla 2,1 milyar kadar ekmeği çöpe atarak hem kendi cebimize hem de ülke ekonomisine büyük zararlar veriyoruz. Bu zararı azaltmak için evde yapacağımız basit tarifleri yaptıkça sizinle de paylaşmaya karar verdim. Aksam yemeği için yaptığım bu köftemin tadı mükemmeldi. İçerisinde kıyma olduğunu bile düşünenler oldu :)
Malzemeler karıştırılıp hamur haline getirilir. Misket gibi yuvarlanarak hafif yassı şekli verilir. Kızgın yağda önlü arkalı kızartılır. Servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt dökülür. İsteğe göre tereyağı ve pul biber de üzerine gezdirilir. Şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sığacık'ta ki Tusunamiyi Dünya Bayrak Medya'dan İzledi...

Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler 600 gram orta yağlı dana kıyma 1 adet yumurta 1 adet orta boy kuru soğan 2 dilim bayat ekmek içi 2 yemek kaşığı süt 1 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı kimyon 1/2 çay kaşığı karışık köfte baharatı (arzuya göre) Köfteleri kızartmak için: 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı Anne Köftesi Tarifinin Püf Noktası Orta yağlı dana kıymayı; damak tadınıza göre bir miktar kuzu kıymayla karıştırabilir, iki kez çektirebilirsiniz.Kıymanın ağırlığını almak için; 1/2 adet rendelenmiş limon kabuğu, köftelerin kabarması için 1/2 çay kaşığı karbonat, daha yumuşak köfteler için 2 yemek kaşığı kadar su ekleyebilirsiniz. Karbonatı çok fazla eklememeye dikkat edin, aksi takdirde köfteleriniz sertleşir.Rendelenmiş soğanı sıktıktan sonra suyunu kullanmadan da köfte hazırlayabilir, yumurta eklemediğiniz köfteleri bir gün boyunca dinlendirdikten sonra da pişirebilirsiniz. Uzun s
Jambonlu Ekmek Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler 10 dilim ekmek 1 adet sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 10 dilim jambon 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 yemek kaşığı incecik kıyılmış maydanoz 1/2 çay kaşığı karabiber Jambonlu Ekmek Dilimleri Tarifinin Püf Noktası Sıcak sıcak yenmelidir. Jambonlu Ekmek Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır? Tost makinesinde ekmek dilimlerinin sadece bir tarafını kızartın. Sonrasında kenara alın. Ters çevirip kızarmış taraflarına ortadan ikiye kesilmiş sarımsak ve zeytin yağını sürün. Ekmek dilimleri üzerine sırasıyla; jambon dilimlerini yerleştirin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri, incecik kıyılmış maydanozu ve karabiberi serpiştirin. Yeniden tost makinesine dizdiğiniz ekmekleri, kaşar peyniri eridiğinde afiyetle yiyin.