Ana içeriğe atla


Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adetbayat ekmek
  • 4 adetyumurta
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıkarabiber
  • 1/2 çay kaşığıkekik
  • 1/2 çay kaşığınane
  • 1/2 çay kaşığıpul biber
  • 3 yemek kaşığıayçiçek yağı
  • Yumurtalı Ekmek Tarifinin Püf Noktası
Ekmeklerin yumurtaları iyice emmesi için gerekirse karışıma biraz bastırarak bekletin. Ekmeğiniz yarım ekmek kadarsa yumurta sayısını orantılı olarak ikiye çekin.
Yumurtalı Ekmek Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz derin yağda da kızartabilirsiniz.

Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bayat ekmeği başparmak kalınlığında dilimlere ayırın.
  2. Yumurtaları çırpın. Tuz, karabiber, kekik, nane ve pul biber ekleyin. Biraz daha çırpın.
  3. Tavayı orta-yüksek arası ateşte kızdırın. Ayçiçek yağını ekleyip, yağın kızmasını bekleyin.
  4. Ekmek dilimlerini yumurta karışımına önlü arkalı batırın. Yumurtalı ekmek dilimlerini hemen tavaya alıp pişirmeye başlayın.
  5. Önlü arkalı ters çevirip, altın sarısı renk alana kadar pişirin.
  6. Bir kağıt havlunun üzerinde 1 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edin.

Yumurtalı Ekmek Tarifinin Servis Önerisi

Domates, ezine peyniri ve vişne reçeli, yumurtalı ekmeğin en doğal eşlikçileridir. Eğer tatlandırmak isterseniz bal, karamel sos veya süt reçeliyle servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sığacık'ta ki Tusunamiyi Dünya Bayrak Medya'dan İzledi...

Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler 600 gram orta yağlı dana kıyma 1 adet yumurta 1 adet orta boy kuru soğan 2 dilim bayat ekmek içi 2 yemek kaşığı süt 1 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı kimyon 1/2 çay kaşığı karışık köfte baharatı (arzuya göre) Köfteleri kızartmak için: 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı Anne Köftesi Tarifinin Püf Noktası Orta yağlı dana kıymayı; damak tadınıza göre bir miktar kuzu kıymayla karıştırabilir, iki kez çektirebilirsiniz.Kıymanın ağırlığını almak için; 1/2 adet rendelenmiş limon kabuğu, köftelerin kabarması için 1/2 çay kaşığı karbonat, daha yumuşak köfteler için 2 yemek kaşığı kadar su ekleyebilirsiniz. Karbonatı çok fazla eklememeye dikkat edin, aksi takdirde köfteleriniz sertleşir.Rendelenmiş soğanı sıktıktan sonra suyunu kullanmadan da köfte hazırlayabilir, yumurta eklemediğiniz köfteleri bir gün boyunca dinlendirdikten sonra da pişirebilirsiniz. Uzun s
Jambonlu Ekmek Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler 10 dilim ekmek 1 adet sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 10 dilim jambon 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 yemek kaşığı incecik kıyılmış maydanoz 1/2 çay kaşığı karabiber Jambonlu Ekmek Dilimleri Tarifinin Püf Noktası Sıcak sıcak yenmelidir. Jambonlu Ekmek Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır? Tost makinesinde ekmek dilimlerinin sadece bir tarafını kızartın. Sonrasında kenara alın. Ters çevirip kızarmış taraflarına ortadan ikiye kesilmiş sarımsak ve zeytin yağını sürün. Ekmek dilimleri üzerine sırasıyla; jambon dilimlerini yerleştirin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri, incecik kıyılmış maydanozu ve karabiberi serpiştirin. Yeniden tost makinesine dizdiğiniz ekmekleri, kaşar peyniri eridiğinde afiyetle yiyin.