Ana içeriğe atla


Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adetbayat ekmek
  • 4 adetyumurta
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıkarabiber
  • 1/2 çay kaşığıkekik
  • 1/2 çay kaşığınane
  • 1/2 çay kaşığıpul biber
  • 3 yemek kaşığıayçiçek yağı
  • Yumurtalı Ekmek Tarifinin Püf Noktası
Ekmeklerin yumurtaları iyice emmesi için gerekirse karışıma biraz bastırarak bekletin. Ekmeğiniz yarım ekmek kadarsa yumurta sayısını orantılı olarak ikiye çekin.
Yumurtalı Ekmek Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz derin yağda da kızartabilirsiniz.

Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bayat ekmeği başparmak kalınlığında dilimlere ayırın.
  2. Yumurtaları çırpın. Tuz, karabiber, kekik, nane ve pul biber ekleyin. Biraz daha çırpın.
  3. Tavayı orta-yüksek arası ateşte kızdırın. Ayçiçek yağını ekleyip, yağın kızmasını bekleyin.
  4. Ekmek dilimlerini yumurta karışımına önlü arkalı batırın. Yumurtalı ekmek dilimlerini hemen tavaya alıp pişirmeye başlayın.
  5. Önlü arkalı ters çevirip, altın sarısı renk alana kadar pişirin.
  6. Bir kağıt havlunun üzerinde 1 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edin.

Yumurtalı Ekmek Tarifinin Servis Önerisi

Domates, ezine peyniri ve vişne reçeli, yumurtalı ekmeğin en doğal eşlikçileridir. Eğer tatlandırmak isterseniz bal, karamel sos veya süt reçeliyle servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler 600 gram orta yağlı dana kıyma 1 adet yumurta 1 adet orta boy kuru soğan 2 dilim bayat ekmek içi 2 yemek kaşığı süt 1 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı kimyon 1/2 çay kaşığı karışık köfte baharatı (arzuya göre) Köfteleri kızartmak için: 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı Anne Köftesi Tarifinin Püf Noktası Orta yağlı dana kıymayı; damak tadınıza göre bir miktar kuzu kıymayla karıştırabilir, iki kez çektirebilirsiniz.Kıymanın ağırlığını almak için; 1/2 adet rendelenmiş limon kabuğu, köftelerin kabarması için 1/2 çay kaşığı karbonat, daha yumuşak köfteler için 2 yemek kaşığı kadar su ekleyebilirsiniz. Karbonatı çok fazla eklememeye dikkat edin, aksi takdirde köfteleriniz sertleşir.Rendelenmiş soğanı sıktıktan sonra suyunu kullanmadan da köfte hazırlayabilir, yumurta eklemediğiniz köfteleri bir gün boyunca dinlendirdikten sonra da pişirebilirsini...

Sığacık'ta ki Tusunamiyi Dünya Bayrak Medya'dan İzledi...

Ekmek Pizza Tarifi İçin Malzemeler 1 adet bayat ekmek (yatay olarak iki eşit parçaya bölünmü Ekmek sosu için: 4 adet orta boy domates 2 yemek kaşığı domates salçası 2 silme tatlı kaşığı fesleğen 1 çay kaşığı kekik 2 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) Pizza üstü için: 100 gram mozzarella peyniri 100 gram sucuk 100 gram salam 100 gram jambon 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 100 gram beyaz peynir 2 yemek kaşığı doğranmış siyah zeytin Ekmek Pizza Tarifinin Püf Noktası Pizzamız sarı buğday ekmeğiyle çok daha lezzetli oluyor.Pizzayı dilediğiniz malzemeleri ekleyerek daha de zenginleştirebilir, malzeme listesinde yer alan ürünleri arzu ettiğiniz miktarlarda kullanabilirsiniz. Ekmek Pizza Tarifinin Pişirme Önerisi Yeşil çarliston biber de pizzaya çok yakışıyor. Ekmek Pizza Tarifi Nasıl Yapılır? Pizza sosunu hazırlamak için; kabuklarını soyduğun...